5 prachtige theaterzalen in Europa

Op dit moment lijken live theateroptredens iets van een ver verleden, maar normaal gesproken is er niets leukers dan een voorstelling in een mooie schouwburg. Daarom gaan we in het onderstaande lijstjes de vijf mooiste theaterzalen van Europa langs! 1. Teatro Alla Scala, Milaan Dit prachtige theater uit de late 18e eeuw is een vanLees verder “5 prachtige theaterzalen in Europa”

In defence of Sharpay Evans: High School Musical door een volwassenere lens

Wij theatre kids waren vroeger waarschijnlijk allemaal groot fan van de High School Musical films (of liever gezegd, velen van ons zijn nog steeds groot fan). Een youtube-video (waarvan ik de link onderaan deze post zal zetten) inspireerde mij laatst om ze weer eens te kijken, maar dan vanuit een ander perspectief: Sharpay werd onterechtLees verder “In defence of Sharpay Evans: High School Musical door een volwassenere lens”

Film review: Love, Rosie

Heb je zin in een lekkere, ouderwetse, romantische komediefilm met een vleugje tranentrekkende drama? Lees dan vooral deze filmtip! Die gaat deze keer over Love, Rosie, een romantische komedie-drama film uit 2017 met Lily Collins en Sam Claflin (ooh la la). De film volgt Rosie Dunne en Alex Stewart, die elkaar ontmoeten op de kleuterschoolLees verder “Film review: Love, Rosie”

Film review: No Reservations

Is er weer eens helemaal niks leuks op televisie te zien? Geen nood, hier is weer een nieuwe filmtip! Deze keer is dat No Reservations, een Amerikaanse romantische komedie-drama film uit 2007 met Catherine Zeta-Jones en Aaron Eckhart. Het verhaal gaat over chef-kok Kate Armstrong, een echte perfectioniste en control freak als we het hebbenLees verder “Film review: No Reservations”

Alvast een voorproefje voor jullie: een GST-opdrachtenkalender!

Zoals jullie allemaal (hopelijk) weten, wordt het jaarverslag van dit jaar niet zomaar een jaarverslag. Deze keer willen wij een niet-scheurkalender uitbrengen, gevuld met leuke puzzels, verhalen en alle verslagen van dit jaar. Om alvast in de sfeer te komen, krijgen jullie een maand lang opdrachten. Zie het als een opdrachtenkalender. Succes! Plaats een berichtjeLees verder “Alvast een voorproefje voor jullie: een GST-opdrachtenkalender!”

CGI: het begin van het einde voor acteurs?

Kassameisjes zijn inmiddels een bedreigde soort door de komst van de befaamde zelfscankassa’s. Zouden acteurs ook zomaar ten prooi kunnen vallen aan de technologische ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden? Het is waarschijnlijker dan je misschien denkt… In films als The Irishman worden acteurs Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci stukken jonger gemaakt. Het magLees verder “CGI: het begin van het einde voor acteurs?”

Havermout mugcake met een snuf efficiëntie

Dit ontbijtje is ideaal om in een handomdraai klaar te hebben zodat je je bezig kan houden met de dingen die je volledige focus behoeven. Zo is de mugcake handig voor wanneer de lentekriebels toeslaan en de intensieve jaarlijkse lenteschoonmaak weer gaat beginnen en je dus wel een ontbijt kan gebruiken die je veel energieLees verder “Havermout mugcake met een snuf efficiëntie”